Intressant frukost med Malmö FF:s Jens Fjellström

2018-05-08
I förra veckan hade vi Malmö FF:s assisterande tränare, Jens Fjellström, här hos oss på frukostträff. Det blev en väldigt intressant morgon där Jens bjöd på en inblick i hur Malmö FF jobbar med insamling av data som sedan analyseras för att förbättra resultatet inom fotbollen. Kodexes Michael Nilsson Pauli pratade om hur många likheter där finns mellan att driva en framgångsrik elitfotbollsklubb och ett företag samt vikten av att jobba med sin in-data för att förbättra service och resultat inom alla typer av verksamheter.

 

           

En del av Jens Fjellströms jobb som assisterande tränare i Malmö FF består av analys och videoåterkoppling för att utveckla Malmö FF tekniskt och taktiskt, både individuellt och som lag. Jens använder insamlad data som han och övriga tränare sedan analyserar och ger feedback kring. Han berättade under morgonen att varje spelare får ett par områden som de ska utveckla och både träning och match dokumenteras och analyseras. (Spelartruppen är uppdelade mellan tränarna så att man riktar in sig på ett par spelare per tränare). Frågorna som tränarstaben utgår ifrån är individuella för varje spelare och inom 24 timmar efter avslutad match kan tränarna ta del av videomaterialet som sedan gås igenom. Snacka om att spelarna får konstruktiv feedback i direkt anslutning till prestationen. 

Av den insamlade informationen (in-datan) gör Malmö FF sedan uträkningar på olika sannolikheter som till exempel; varifrån görs flest mål? Vad är sannolikheten att det blir mål från ett visst område, osv. Detta bokförs och sammanställs under säsongen för att laget hela tiden ska kunna prestera maximalt. 

Fotbollslag vs verksamhet

Detta arbetssätt går att applicera på vilken verksamhet som helst. Ju mer information du samlar in om dina kunders beteende, desto mer riktade erbjudanden kan du som företag erbjuda. Många företag gör idag ett fantastiskt jobb med att jobba med sin ”ut-data” i form av marknadsföring i sociala kanaler och via webbplatser där man berättar vad man gör och hur bra man är på det. Men dom flesta glömmer bort att analysera den information som redan finns, det vill säga ”in-datan”. I dag finns det en stor mängd data, så det är inte alltid så lätt att komma igång. Det bästa är att börja i liten skala och välja ut ett eller ett par KPI-värden att utgå ifrån och sedan succesivt öka mätvärdena. Rätt system och automation i all ära, men allt kan ännu inte utföras av maskiner. För här behövs fortfarande människan och expertisen för att utföra själva analysen av datan för att nå ett förbättrat resultat. 
Vi på Kodexe jobbar inte bara med att implementera system och automatisera verksamheter utan vi hjälper även till med att ta fram en gameplan för hela din digitala resa. Rätt system effektiviserar arbetet och frigör tid för själva analysen. 
Läs mer om våra tjänsteområden här

 

”Rätt system effektiviserar arbetet

och frigör tid för analys”

 

          

 

Till sist

Söndagen den 13 maj tar delar av Kodexe och ett 80-tal andra fotbollssupportrar cykeln till bortamatchen. Insamlade pengar går till Barncancerfonden. Det är Skånederbyt mellan Trelleborgs FF och Malmö FF som väntar efter ca 3 mil på cykel. "Att kombinera mitt intresse för fotboll och cykling och samtidigt samla in en slant till välgörande ändamål, det känns riktigt bra, säger Kodexes VD samt initiativtagaren till På cykeln till bortamatchen, Michael Nilsson Pauli". 

Läs gärna mer om historien bakom På cykeln till bortamatchen och ta del av vilka städer gänget cyklat till tidigare. Håll lite extra utkik på söndag och vi hoppas såklart att vi ses på Vångavallen!

Läs gärna mer om våra tidigare cykeläventyr till bortamatchen här nedan:

Sundsvall och Östersund

 

Kontakt: 

Michael Nilsson Pauli

michael@kodexe.se

0732-30 72 92

 

Tillbaka till nyheter & event