Ett preludium i resumé

2016-09-19
I förra veckan gick så den första upplagan av Kodexe höstpreludium av stapeln; ett event där ljusglimtarna var så starka och blinkade i så snabb takt att alla försök till mörkläggning av föredragsrummet var fruktlösa. (Däremot fanns det gott om frukt på fikabordet!) Här delar vi med oss av dagen till er som inte hade möjlighet att medverka.

Nedan händelseförlopp utspelade sig en synnerligen varm och vindstilla torsdag i mitten på september, och vi låter historien ta sin början klockan 13.34. Den oskyldigt ovetande Malmö-flanören på sin väg förbi Södra Tullgatan 3 torde ha anat en spänning i luften. På 7e våningen försiggick nämligen en febril aktivitet, och hade så gjort sedan arla morgonstund.

Vid den aktuella tidpunkten hade de första föredragshållarna redan anlänt, och gäster hade börjat strömma in i Kodexes stora allrum där en färgglad tillika vederkvickande fördrink på råsaft serverades. I samma höstblomsterprydda lokal skulle en diger lista på hela åtta intressanta och högrelevanta föredrag snart börja avhandlas. Ett ambitiöst och ruskigt spännande åtagande!

Efter att marknadsansvarig hälsat alla välkomna, varnat för kameror uppåt och sladdar nedåt och informerat om alla faciliteters geografiska läge, så tog eftermiddagens keynote speaker – Michael Nilsson Pauli – till golvet:

Föredraget ”Mot en actionladdad och högpresterande digital budget” berörde komplexiteten på den digitala affärsarenan, möjligheter som finns att nyttja teknik för att lära känna (och tillgodose!) kunders vanor och behov, samt behovet av automation och integration för kunna agera snabbt och flexibelt, och mäkta med hanteringen av ett stadigt växande antal marknad- och säljkanaler.

Samtidigt betonade Michael vikten av att inte förlora sig själv i processen; för visst finns det en risk att företaget, i sina försök till anpassa sig till marknadens alla snabbföränderliga krav, riskerar att omedvetet hålla tillbaka det man faktiskt vill kommunicera och erbjuda. Framförallt låg dock föredragets fokus på den näst intill övermänskliga utmaningen att strategiskt prioritera och budgetera för möjliga åtgärder i systempark och organisation, och gästerna välkomnades att dela med sig av sina egna erfarenheter. 

Efter en kort bensträckare och energi hämtad från kaffe, bakverk, choklad och frukt, så kunde gästerna avnjuta välkomponerade akter a la Simon från Episerver, Torbjörn från ImageVault och Henrik från inRiver; således en 45 minuters upplysande mix av 1) kontinuerlig och automatisk kundanpassning av webbplatsinnehåll, 2) vikten av media och ordning och reda på densamma, samt 3) vinsterna med att blixtsnabbt kunna leverera ett enhetligt produktbudskap längt alla kanaler.

Eftersom ingen kan ”äta för mycket godis” eller ”ha för många vänner” så följde ytterligare en (längre) fika och mingelpaus, vilken de flesta valde att spendera i solen ute på terrassen. Trots det underbara vädret så var dock gästerna knappast nödbedda att kasta sig tillbaka ned i stolarna när gonggongen slog 16:05. Det var nämligen hög tid att suga åt sig insikter kring 1) hur avgörande rätt språk och korrekta översättningar är för affären, 2) hur man skapar solida och ömsesidigt förmånliga kundrelationer genom kontextuell marknadsföring, samt 3) hur man kan nyttja existerande kunddata i marknadsföring över sociala kanaler. Levererat av Axel från Lionbridge, Mårten från Sitecore, och Louise från Komfo, i just precis den ordningen.

Avslutningsvis skred Kodexe’s Daniel Håkansson fram till talarposition, och rundade av med titeln ”Hur kan Kodexe hjälpa er – idag?”. Svaret: Vi kan redan idag initiera en för er anpassad Digital Nulägesgranskning, vilken ger er en komplett överblick över nuvarande systemkarta jämte berörda affärs- och verksamhetsprocesser. Målet med utredningen är att hjälpa er se förbättrings- och effektiviseringspotential, identifiera nya affärsmöjligheter, och tillsammans reda ut åtgärder som leder mot ett verksamhetsoptimerat systemstöd.

Läs mer om Digital Nulägesgranskning och ladda ner erbjudandet här!

En i dubbel bemärkelse matnyttig eftermiddag rundades av med Asiatisk buffé från Nyströms Gastronomi, ett urval harmoniserande drycker, och fortsatt samspråk om stort och smått. Kodexes utvecklare och projektledare anslöt till samkvämet, och flera gäster dröjde sig kvar tills mörkret sänkte sig över hustaken.

Till er som var där: Stort TACK för att ni ville komma och bidra till en fantastiskt trevlig och inspirerande eftermiddag! Till er som inte hade möjlighet att delta: Väl mött nästa gång!

/Kodexe

 

Tillbaka till nyheter & event