Kodexe – ett föränderligt företag (och inte längre Skomakarens barn!)

2016-02-15
Nu drar vi igång Kodexe-bloggen! För vårt första inlägg lämnar vi tangentbordet till Kodexe’s grundare och VD Michael Nilsson Pauli, som stolt slår fast att vi nu kan sluta kalla oss själva för ”Skomakarens barn”.

Vi har bestämt oss: Vi ska inte längre använda termen ”Skomakarens barn” för att referera till oss själva!

”Smedens häst och skomakarns barn har sämsta skorna”. Esse 1961

Vad menar vi nu med det?

Vi hos Kodexe har under lång tid berättat för andra hur Internet kan nyttjas som ett kraftfullt och affärsberikande media. Hur man med hjälp av ett kompetent CMS enkelt kan samla in data kring sina kunders och intressenters digitala beteende. Hur man med hjälp av inbyggd funktionalitet och små, enkla medel kan agera löpande och affärsstrategiskt på webbplatsbesökarens intressen och önskemål.

Men

Vi har överhuvudtaget inte levt som vi lärt. Vi har varit näst intill osynliga i sociala kanaler, och vi har inte tagit oss tid att utnyttja kodexe.se till vår fördel. Det sägs att ”om du inte syns och hörs, då finns du inte” och visst ligger det mycket sanning i det. 

Trots Kodexe’s relativa anonymitet har vi varit framgångsrika under väldigt lång tid. Det kan i sin tur troligast tillskrivas framgångsrika projekt och att nöjda kunder lämnar varma rekommendationer till andra.

Det var dags…

Världen omkring oss förändras hela tiden, och vi likaså. Den digitala transformationen är här och ingen lämnas oberörd. Aldrig tidigare har det funnits ett större behov av våra tjänster. Aldrig förr har behovet av automation, slagkraftiga systemplattformar och sylvasst integrationsarbete varit större ute.

Ett sent uppvaknande till trots: Vi insåg att vårt erbjudande förtjänar att spridas, helt enkelt för att behovet är omättligt. Kodexe skulle göras redo för den öppna marknaden – för vi behövs!

Förändringsarbete är alltid en utmaning, men vi satte full fart med ny webbplatsstruktur, innehåll, samt publikations- och kanalplanering under andra delen av 2015. Idag har vi kommit ett stort steg på vägen – och det har gått snabbt! Säkerligen på grund av att vi hjälpt mången kund med motsvarande, men också tack vare otroligt hängivna och intelligenta medarbetare. Jag är oerhört stolt!

Äntligen!

Vi är redo att själva börja nyttja den automation och integration som trots allt är vår expertis. Vi är redo att sprida vår gedigna kunskap och vårt breda erbjudande. Framförallt så är vi är redo att utnyttja webben för att lyssna på er!

Nu är det upp till er. Ni ser och hör oss redan lite varstans (och vi ökar tempot gradvis), så vad tycker ni? Gillar ni det nya Kodexe lika mycket som vi? Har ni förslag, åsikter eller konstruktiv kritik? Kodexe tror på raka och ärliga förhållanden, så var inte blyga – hör av er; på telefon, över mail, på LinkedIn eller på Facebook!

Vill du också skaffa dig konkurrensfördelar på en allt mer intensiv digital marknad? Välkommen till Kodexe!

Michael Nilsson Pauli
Grundare och VD Kodexe

Tillbaka till nyheter & event