Kodexe fångar upp framtidens digitala förmågor genom nytt samarbete med Newton kompetensutveckling

2017-04-12
Kodexe Newton
Nu är det klart att Kodexe ingår ett nära samarbete med Newton Kompetensutveckling med syftet att fånga upp och komma närmare framtidens digitala resurser i regionen

”Vi ser det som en stor fördel för oss som arbetsgivare att ingå detta partnerskap med Newton då vi just nu är inne i en expansiv fas och vill växa och bli fler. Att få skapa en relation till eleverna på Newton genom praktik är ett ypperligt sätt för oss att attrahera de juniora systemutvecklarna”, säger Michael Nilsson Pauli, VD på Kodexe. Jonas Persson Mileklint, Partneransvarig på Newton Kompetensutveckling säger såhär om det nya samarbetet: ”Kodexe och Newton kan med sitt samarbete och sina gemensamma erfarenheter ge kraft och tillväxt inom kompetensområdet IT”.

Just nu praktiserar Mimmi Arvidsson från Newton hos oss på Kodexe. Mimmi läser sista året på utbildningen till Systemutvecklare .Net och det är andra praktikomgången hon är här. Vi ställde ett par frågor till Mimmi där hon berättar om vikten att få praktisera det hon lär sig under utbildningen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Hur ser en vanlig dag ut på Kodexe?

”En vanlig dag börjar med kaffe såklart, sedan sitter jag med mina uppgifter jag fått tilldelade. Ofta jobbar jag mot kund och får se mitt arbete ”live” vilket är väldigt roligt! Övrig tid sitter jag med Kodexes websida. Sen är det lunch där samtalen alltid spårar ut, det är verkligen underhållning. Sen tillbaka till att jobba, oftast med Sitecore eller EpiServer och jag sysslar gärna med frontend så det blir mycket css och javascript för min del. Sen går jag hem!”

Att vara tjej och utbilda sig inom systemutveckling är fortfarande rätt sällsynt. Vad var det som fick dig att välja just detta spår?

”Jag började läsa på Malmö Högskola, mediaproduktion och processdesign. Där blev jag introducerad till programmering. Jag märkte snabbt att det passade mig väldigt bra då jag gillar att vara kreativ och skapa. Det är som att måla, du börjar med en vit duk, och det du kodar skapas direkt på skärmen. Efter ett år hoppade jag av Malmö Högskola eftersom jag tyckte att det var för lite programmering. Jag letade då utbildningar som var inriktade bara på systemutveckling, både på Lunds Universitet, Malmö högskola och även Newton Yrkeshögskola. Jag kom faktiskt in på alla tre, men valde Newton. Praktiken som är en stor del av utbildningen på Newton är till mer nytta i mitt framtida yrkesliv än en akademisk utbildning.”

Vad är det viktigaste du tar med dig från din praktik såhär långt?

”Praktiken är helt klart det bästa under hela utbildningen. Jag har fått lära mig väldigt mycket nytt. Nya språk och nya CMS men främst fått se vad jobbet faktiskt handlar om, hur det faktiskt går till ”på riktigt”! Jag har en klarare bild på vad jag faktiskt vill syssla med inom programmering och det är tack vare praktiken och bra handledning från medarbetarna på Kodexe.”

 

Är du intresserad av praktikplats hos oss eller är du snart klar med skolan och vill söka till tjänsten som Junior Systemutvecklare? Klicka då in på vår karriärsida och ansök där. Har du frågor eller funderingar går det bra att skriva till oss på: jobb@kodexe.se

Tillbaka till nyheter & event