På cykel till bortamatchen - uppdaterad!

2016-04-15
På cykel till bortamatchen får medial uppmärksamhet i exponentiell hastighet! Sydsvenskan, Aftonbladet, Östersundsposten, Cykla... alla vill ha en bit av gänget från Kodexe! Rutten har justerats en aning, men målet är detsamma och hägrar skarpare än någonsin! Häng med när vi smörjer nav och ekrar, packar energigelen och embarkerar cykeln som ska ta oss hela vägen från Swedbank Stadion till Jämtkraft Arena. Söndagen den 22a maj smäller det! 

Läs hela repotaget av Bengt Arvidson på Sydsvenskan.

Vad och varför?

Fotbollsallsvenskan har i Östersunds FK fått ett spännande nytillskott inför säsongen 2016, och Kodexe tillsammans med Malmö FF ämnar hälsa dem hjärtligt välkomna till serien!

Klockan 07:30 den 22e maj smäller startskottet för en drygt 125 mil lång rafflande resa längst svenska landsvägar och cykelbanor. Längre pauser planeras vid ett antal allsvenska arenor, vid vilka vi hoppas kunna förtära kolhydrater, snacka fotboll, och kanske plocka upp en och annan medresenär.

Följande frågor finns på allas läppar: Kommer vi hinna fram till Östersund innan domaren blåser avspark i matchen mellan ÖFK och MFF klockan 16:00 den 28e maj? Var kommer det att göra mest ont? Och varför tar vi inte flyget istället?

Planet, aktivitet, kreativitet…

En flygresa lämnar ett betydligt större koldioxidavtryck än en cykeltur. Enkelt så. Vi vill inte att Skåne ska dränkas till följd av smältande polarisar. Vi vill uppmuntra till värnandet om vår planet, och bjuder som del av eventet in till en insamling hos Världsnaturfonden. Till Världsnaturfonden

Vi vill dessutom göra en insats för att främja fysisk aktivitet och kreativitet hos stora som små. Föregå med lite gott exempel. Vårt budskap lyder: Lyft rumpan ur kontorsstolen och realisera den där briljanta och smått galna idén som kanske först framstod som lite väl fysiskt krävande.

Vi vill göra vårt för att fler barn ska få växa upp, uppleva rörelseglädje och få fullt utlopp för sin kreativitet. Därför bjuder vi in till en insamling hos Barncancerfonden.  Till Barncancerfonden

...och sportmannamässighet!

Vi tror på ömsesidig respekt, rent spel och sportsligt beteende på och omkring fotbollsplanen. Vi hoppas att vårt välkomnande initiativ kommer att hjälpa sprida den sportmannamässighet som vi tycker fotbollen förtjänar. Häng med redan nu, och få de senaste uppdateringarna direkt i valfri enhet: #pacykeltillbortamatchen (Twitter och Instagram) samt facebook.com/cykelntillbortamatchen. Ta en titt på rutten och arenorna vi besöker genom att klicka på bilden nedan, eller ladda ned informationsbladet som innehåller all information som behövs för att följa oss här:

Kodexe - Cykel till bortamatchen


Idén bakom konceptet “På cykel till bortamatchen” föddes våren 2015 (ett oskyldigt vad företagsledare emellan), och den första cykelturen under nämnda banér genomfördes av Michael Nilsson Pauli (Kodexe) och Daniel Håkansson (Kodexe/Immitec). Färden gick då från Swedbank Arena till Falkenbergs IP. Initiativet var i stort detsamma som idag, och en Facebook-uppmaning gick ut till den bredare allmänheten att skänka en tanke och ett bidrag till planeten jorden och barnen som snart ska ärva den. Nu tar vi konceptet till nästa nivå!


 

Tillbaka till nyheter & event