På cykel till bortamatchen - mot Sundsvall

2017-05-31
Ostersund Micke Daniel
Idén bakom konceptet ”På cykel till bortamatchen” föddes redan våren 2015 efter en vadslagning företagsledare emellan som båda var inbitna MFF-supportrar. Syftet med eventet kom dels att handla om att främja fysisk aktivitet och kreativitet bland stora som små. Samt att förena fotbollssverige och vår supporterkultur. 

 
 
 
 
 
 
 
 

    Följ "På cykel till bortamatchen" på facebook här

Med ömsesidig respekt, rent spel och sportsligt beteende på och omkring fotbollsplanen. Den första cyklingen gjordes 2015 av Michael Nilsson Pauli och Daniel Håkansson. Då gick turen från Swedbank Stadion till Falkenbergs IP. Förra året tog man konceptet till en ny nivå när Kodexe cyklade 125 mil upp till Östersund och Jämtkraft Arena, för att välkomna nykomlingarna Östersunds FK till allsvenskan. I juli är det dags igen när färden går till Sundsvall och Norrporten Arena. 

För tredje året...

...i rad sätter sig Kodexes VD, Michael Nilsson Pauli, på hojen för att cykla till Malmö FF:s bortamatch mot GIF Sundsvall. Med sig från Malmö har han Ricard Dahl (på bilden nedan), som även cyklade sista etappen till Östersund förra året. Ricard valde sedan att på egen hand cykla från Östersund till Malmö för att se Malmös hemmamatch mot just Östersund, ett större gäng mötte upp i Halmstad och cyklade därifrån tillsammans med Ricard till Swedbank Stadion. Men fler cyklister från Malmöregionen är mer än välkomna att följa med. Cykelturen påbörjas på Swedbank Stadion söndagen den 23 juli och cyklingen räknas pågå i 6 dagar. Längst med vägen kommer våra cyklister att slå läger i Halmstad, Skövde, Örebro, Borlänge, Bollnäs innan dom efter dryga 100 mil når Sundsvall dagen innan avspark. Michael och Ricard hoppas såklart på att locka med sig fler cyklister längst med rutten som brinner för fotboll och som gillar att hoppa på en rolig utmaning. Det är fritt fram att hänga på, om så bara för en mil eller två. Känner du du dig sugen på att följa med eller har någon fundering kring cyklingen så går det bra att kontakta Michael på: michael@kodexe.se. 

       Ricard Dahl gör tummen upp!

Medial uppmärksamhet

Förra året fick eventet stor medial uppmärksamhet och redan nu har tidningen Offside gjort en intervju om det kommande eventet. Det har blivit lite av en tradition att planera in en ny rutt varje år, säger Michael Pauli Nilsson, som nu laddar för fullt. ”På cykel till bortamatchen” har idag över 1500 följare på Facebook och där duggar hejar ropen tätt. 

Precis som förra året kommer det, som en del av eventet, att bjudas in till två välgörenhetsinsamlingar. En som uppmuntrar om värnandet av vår planet via Världsnaturfonden och en insamling till Barncancerfonden som gör det möjligt för fler barn att få uppleva rörelseglädje och kreativitet. Vi har även en egen insamling till förmån för god supporterkultur.

 

 Här kan du läsa mer om cykelturen till Östersund förra året

Tillbaka till nyheter & event