Upptäck kdx Azure Business Platform, er portal till framtiden.

kdx Azure Business Platform
kdx Azure Business Platform
kdx Venture
kdx Venture

En komplett e-handel för Hulténs

Hulténs.se

Med visionen ”livet är bättre utomhus” erbjuder Hulténs bra produkter, hög kvalitet, bred kunskap och ruskigt bra service

 

Hulténs affärsidé är att erbjuda trädgårdsmöbler, grillar och inredning för ett njutningsfullt liv. 

Målsättningen var att införa en plattform som ger Hulténs möjlighet att utveckla sin målsättning att vara en partner när du skapar dina uterum oavsett vilka behov du har. Valet föll på Litium med tillhörande integrationer som skapar den effektiva vardag som krävs för att kunna fokusera än mer på kunderna och bli kundens partner. 

En helt ny e-handel togs fram och implementerades i Litium, där första versionen lanserades under hösten. Detta är startskottet till en resa in i framtiden där kunder inspireras, får ovärderliga råd samtidigt som e-handelsupplevelsen är av yppersta klass. Integrationen med affärssystemet Pyramid automatiserar och effektiviserar arbetet för Hulténs. 

Om projektet

Under 2021 fick Kodexe uppdraget att bygga e-handel baserad på Litium, men också integrationer med andra system för att uppnå en smidig vardag internt och bästa resultat externt. Viktigt var också att plattformen var utbyggnadsbar och klarade av den planerade expansion som Hulténs är mitt uppe i. 

Målsättningar: 

 • En ny plattform för framtiden 
 • Enkelt att använda och upprätthålla 
 • Stöd för flera språk och marknader 
 • Stöd för att bygga landningssidor 
 • Stöd för innehåll till olika användargränssnitt 
 • Stöd för integrationer 

En otroligt viktig del i en smidig och effektiv e-handel är integrationen med affärssystemet (ERP). Pyramid är Hulténs affärssystem och ett antal integrationer mellan Litium och Pyramid implementerades. 

Situationen innan projektet var en instabil och svårhanterad e-handelsplattform. Detta ställde till det för Hulténs som ville fokusera på merförsäljning och tillväxt istället för att hela tiden behöva fokusera på att hålla igång sin e-handel.

Vårt mål var att skapa en modern, stabil och effektiv e-handel med möjlighet att skala upp och som kunde hjälpa oss att ge våra kunder den värdsklassupplevelse de förtjänar. Valet föll på Litium och Kodexe som båda är stabila och kunniga vilket är avgörande för oss i framtiden. Med deras expertis hjälper de oss att digitalisera våra visioner. - Jonathan Tufvesson, CEO/VD på Hulténs

Platform With Text

Komplett digital plattform.

Litium är navet i den digitala plattformen, tillsammans med ett antal förädlande komponenter ges kunderna en fantastisk upplevelse genom hela kundresan. Hulténs använder också kdx Azure Business Platform för att få allting att hänga ihop på ett perfekt sätt. Plattformen ser till att integrationer tillsammans med verktyg för analys och andra digitala tjänster samverkar på ett smidigt sätt. Global närvaro, skalbarhet och säkerhet garanteras.

Litium är flexibelt och intuitivt att använda, det uppfyller de högt ställda krav vi har efter att ha fått uppleva utmaningar i andra system. - Jonathan Tufvesson, CEO/VD på Hulténs

Litiumlogo 641

Ny plattform i Litium

För att uppfylla krav och målsättningar valdes Litium som e-handelsplattform för lösningen. Litium är ett system som är mycket intuitivt och enkelt för användaren. Plattformen är snabb, flexibel och fokuserar på tillväxt. Litium inkluderar tre viktiga komponenter som är hjärtat i en bra e-handelsplattform, nämligen E-COM, PIM och CMS. Dessutom är Litium designat för att integrera med andra system som också är en förutsättning för att skapa en effektiv vardag samt den bästa kundupplevelsen.

Litium har varit närvarande och aktiva under hela projektet vilket är väldigt uppskattat av alla parter. Den färdiga lösningen blir så mycket bättre för kunden när alla parter samarbetar mot samma mål.

Vi på Litium är enormt glada över att valet av plattform föll på Litium och det har varit väldigt enkelt att samarbeta både med Hulténs och Kodexe under hela den gemensamma resan. - Samuel Akay, Sales Executive på Litium

Gummy Programming

Samarbetet med Hulténs och partners

Vi på Kodexe tycker om att arbeta tätt tillsammans med våra kunder och andra experter som ser till att kunden får det bästa av det bästa. Alla har haft en mycket tät dialog under hela projektet och kommit fram till bästa lösningen i varje enskilt fall.

Kärntruppen på Hulténs har varit Jonathan Tufvesson och Andreas Isaksson, det har varit ett otroligt bra samarbete under hela projektet med mycket skratt och högt i tak. Vi har löst många jobbiga problem tillsammans, men nästan alltid med ett smile på läpparna.

Kodexe har varit en fantastisk utvecklingspartner - lyhörda, flexibla och ansvarsfulla - och jobbat tätt med våra egna resurser. - Andreas Isaksson, Ansvarig för e-handel på Hulténs

Best-of-Breed integrationer

Dagens digitala verklighet innebär att man verkligen måste vara på tårna och utnyttja de system och tjänster som finns tillgängliga på bästa sätt. Bästa sättet att åstadkomma detta är att använda rätt system till rätt sak, utnyttja de unika egenskaperna som finna att tillgå. Utan bra integrationer kan detta bli administrativt förödande och kostsamt.

Som en del av projektet har integrationer med ett antal system implementerats: 

 • Pyramid – integrationen med ERP-systemet för produkter, lagersaldo, uträkning av leveranstid direkt från leverantören, ordrar, kunder
 • Hello Retail – conversion tracking, cart tracking, triggered e-mails, product-prediktioner, sök
 • Klarna Checkout – kassalösning för smidig shoppingupplevelse
  • Klarna Shipping – kopplat till nShift Checkout, sömlöst
  • nShift Checkout (tidigare Unifaun) – integration med fraktalternativ baserat på orderinnehåll med mera, kopplat till ERP-systemet
 • Google Analytics & Google Tag Manager
  • Google Shopping
  • Prisjakt
  • Facebook
 • kdx Azure Business Platform – hantering av integrationer, insamling av data, content delivery network och mycket annat.

 

Kul projekt. Moderna, effektiva tekniska lösningar, både för webben, integrationerna och driften. Svinbra samarbete med alla inblandade. - Per Bolmstedt, Digital High Tech Pioneer på Kodexe

Resultatet

Vi är långt ifrån färdiga med utvecklingen, men nu finns det en välfungerande och stabil e-handel på plats som servar kunderna på bästa sätt samtidigt som den har förenklat vardagen för personalen hos Hulténs. Vi kommer att få se en hel del nyheter som nu lanseras löpnade på ett effektivt sätt, utan en massa tekniska problem.

Vi på Kodexe är mycket glada och stolta över att Hulténs valde oss som sin partner inom det digitala, både för det underliggande tekniska och för den digitala helhetsupplevelsen. - Besarta Jusufi, Digital Project Lead på Kodexe

Se webbplatsen här
Hultens Webbnyhet

Framtiden

Vi är redan i gång med nästa etapp och lanserar förbättringar löpande. Hulténs strategi framåt innehåller en hel del spännande saker som kommer att förändra branschen på ett mycket intressant sätt.

Vi på Kodexe ser fram emot att fortsätta att hjälpa till med den digitala affärsutvecklingen som ger kunderna den världsklassupplevelse de förtjänar. Håll ögonen öppna, det kommer att introduceras en hel del banbrytande saker framöver.

Det är fantastiskt kul att arbeta tillsammans med alla hos Hulténs, vi har en mycket öppen dialog fylld av kreativa tankar som nästan alltid resulterar i en praktisk tillämpning. Extra roligt att Hulténs valt att använda Litium tillsammans med kdx Azure Business Platform som kommer att ge Hulténs stora fördelar i den digitala kapplöpningen som pågår för fullt. - Michael Nilsson Pauli, Digital Business Pioneer på Kodexe

Ett framgångsrikt, lärorikt och inte minst trevligt partnerskap fortsätter. Vårt samarbete med Hulténs är mycket givande och vi uppskattar verkligen den öppna och ärliga dialog vi har. Den nyfikenhet, energi och strävan efter användarvänlighet tillsammans med ett stort kunnande inom det digitala medför att alla vi på Kodexe ser fram emot många givande år tillsammans med Hulténs.

Gedigen meritlista

Tillsammans med våra kunder har vi i mer än två decennier utvecklat lösningar som genom digitalisering ökat både kundupplevelse och resultat.

Gummy Macbook Wide

Joina oss eller vårt nätverk

Brinner du precis som vi för smarta digitala lösningar med upplevelsen och resultatet i centrum?

Vi på Kodexe har mer än 20 års erfarenhet av att skapa digitala affärsmöjligheter och är alltid öppna för samarbeten där vi tillsammans tillför massor av värde till våra kunder.

Anslut dig till vårt team
Symbol EST2005 Dual Color Sol Small3 (1)

Kodexe: Din digitala partner

Hur resan känns både för oss och er är det verkliga resultatet. Att se den digitala mognaden växa fram och leverera ett resultat som utvecklar er verksamhet är vår kärna. För oss handlar det inte om att utföra utan om att tillföra.

Nyfiken på oss?